Wednesday, March 30, 2011

what should i do????

lepas atau tidak

melepaskan buat mu senang tapi buat ku sakit






p/s :mungkin hikmah untuk aku

takdir!

jika itu sudah takdir nya


aku terima

Tuesday, March 29, 2011

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



Friday, March 25, 2011

oh Al-Quran ku

GOOGLE


andai Al-Quran dapat berbicara,ia pasti berkata:
"waktu  kau masih anak-anak ,
kau bagai teman sejatiku,
dengan wudhu kau sentuh aku,
dalam keadaan suci kau pegang aku,
kau baca dengan lirih dan keras,
sekarang kau telah dewasa,
nampaknya kau sudah kau sudah tidak berminat lagi padaku,
apakah aku bacaan usang???
yang tinggal sejarah???
sekarang kau simpan aku dengan rapi,
kau biar aku menjadi kusam dalam almari
berlapis debu
dimakan kutu
ku mohon pegang lah aku lagi
bacalah aku setiap harimu
KERANA AKU AKAN MENJADI PENERANGMU

Thursday, March 24, 2011

Selamat Hari Lahir

Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar
ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan
iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat
kongsi jawapan anda~~~juz 4 fun..

jeles !!!

yek...memang aku jeles!
tp aku nie de iman dan perikemanusian lagi...tak perlu kau nak mention kat blog pasal aku...mari berdepan dengan aku dan terus terang saja pe yang kau tak puas hati....aku cuma bertanya siapa dia?...dah kau cakap peminat kau...fine! aku terima tapi aku tak cakap suruh tutup FB kau tu...aku tak marah kau nak kawan dengan siapa-siapa..aku tak halang...memang betul cakap kau kawan tidak ada limit dan sekali lagi aku cakap aku tak halang...kalo kau rasa tak boleh terima teguran atau pertanyaan aku ni...fine!!!!
aku tidak tentukan hidup kau..aku bertanya supaya aku tidak bersangka buruk..sebab aku tahu itu yang buat kau bahagia bukan aku dan aku percaya kat kau

Wednesday, March 23, 2011

Di Sebalik Rahsia Cinta

Tajuk/Lirik Lagu: Di Sebalik Rahsia Cinta
Artis/Penyanyi: Metropolitan

Pertemuan ini bagaikan terbuka
Satu rahsia didalam rahsia
Ketika kita sama dikota cinta
Kenikmatan pengabdian yang suci
Dan di waktu itu kau dan aku satu
Berlindung di dalam kebesaran
Tiada kenal erti perpisahan
Penuh restumu oh Tuhan…
Dan kini kita terbuang di awangan
Terpisahlah dari kenyataan
Lalu ada yang terlupa pada perjanjian
Kerna leka dengan kepalsuan
Tersesat kita dalam perjalanan
Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta
Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta



.:.Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) .:.

Alhamdulillah hari ini bersamaan 23/03/2011 akan mengumumkan keputusan SPM buat adik-adik SPM 2010...tahniah dari kakak mu ini...mesti berbaloi dengan apa yang di usahakan...mesti masa nak umum kan korang nye jantung dup dap dup dap je kan...risau sampai tak boleh tido malam..hehehehe...di kesempatan nie nak share kat adik2 or ibubapa di luar sana atau org awam hendak nya...hehehe..ceh aku ni bebel je share nya tak juga...nak share lah nie kat korang tips untuk sambung belajar kat Universiti ....siapa-siapa yang dapat result tak mengempak kan tu cam aku jangan tension or risau...banyak peluang lagi...tulah dulu time balajar org suruh baca komik GEMPAK tak mahu tu yang tak dapat keputusan yg mengempakan..hehehe...oloh2...aku gurau je....meh sini aku nak share tips macamana nak dpt tempat kat U lIPTA kan...sape tak nak kan..hehehe...org berebut cam pisang panas..hehe..masa zaman aku dulu sebelum aku dapat keputusan SPM aku plan dulu..jeng...jeng...pekah plan tersebut..teruskan pembacaan anda :)

LANGKAH PERTAMA

dapat result terus mohon UPU dan Maktab (kepada siapa2 yang mahu jadi pendidik)
dah mohon cantik-cantik korang tunggu lah diaorg panggil..hehehe
kepada yang mengambil sekolah agama boleh terus ambil sijil tinggi agama malaysia (STAM)....sementara tunggu panggilan mana-mana kan
kalo dapat masuk matrik/asasi/tamhidi  lagi bagus kan....target yang pertama mesti dapat masuk U gune SPM means matriks

LANGKAH KEDUA

kalo tidak dapat masuk matriks...masuk tingkatan 6 ambik Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia atau setaraf STAM
kalo nak action sikit...jeles kan kawan-kawan dah masuk U tibe-tibe kene pegi sekolah balik...korg ambil lak Diploma ala tak lama 3 tahun ja

lepas tu korang boleh lah ambik degree aka IJAZAH yang di impikan

kalo korang de kerajinan yang deboom sambung sampai pering kat ter tinggi..hehehe


flow nye lebih kurang macam kat bawah ni

PLAN A

SPM
  |
MATRIKULASI/ASASI/TAMHIDI/FOUNDATION
  |
UNIVERSITI (degree)

PLAN B

SPM
|
STPM/STAM DAN SETARAF
|
UNIVERSITI (degree)

PLAN C

SPM
|
DIPLOMA
|
UNIVERSITI (degree)



p/s:apa-apa pun  kita mesti berdoa dan berusaha untuk mencari yang terbaik untuk kita

Thursday, March 17, 2011

.:. Sebuah Pertemuan.:.

jengguk- jengguk Fb...mouse aku minat tol nak klik2 kat
2nd BatcH Acc USIM .... group ni mencerita kan tentang budak- bidak kelas aku...sekarang nie masing dah jauh sebab masing-masing sibuk menjalani rutin sebagai pelajar berpraktikal yang berdidikasi seperti aku..hehehe...poyo je lebih kan...terkenang asam garam...manis pahit...bucuk masam dan bau seumpanya kisah kami sekelas...tapi yang sebenar nya entri kali ni aku nak bagitau yang aku SAYANG KAMU SEMUA dan RINDU SANGATTTTTTTTTTTTTT KAT KAMU SEMUA.!!!!!!!!!!!
kami yang gila-gila tu



 buat sahabat sekalian
FRIENDSHIP isn’t how U forGet but how U forGive,
Not how U liSten but how U UnderStand,
Not what U see but how U feel,
and not how U Let Go but how U hold oN!!

Monday, March 14, 2011

BUMI CINTA karya Habiburrahman Elshirazy

hari ni saje aku nak up date novel yang aku sedang  mengila baca..hehehe...padahal baru je start  bace...chapter 1 pun tak khatam lagi...tapi dari sipnosis yang ak bace kat belakang kulit novel nie...aku dah tertarik...lepas aku bace dan tenggok karya beliau pasal KETIKA CINTA BERTASBIH...aku dah jatuh cinta dengan karya-karya beliau...mmg masyuk habis....sejak tulah ak cuba mencari erti cinta yang sebenar..hehehe...tak da pape pun psl entri nie...kalo nak cite kat korang pasal novel nie...aku pun tak  khatam lagi..hehe..cume aku rase korang patut bace novel2 camnie...bukan pe korang renung2 kan...korang nak beli buku agama jauh sekali..kalo beli tak terbaca...so medan pe yang jadi seronok kalo kite nak mendalami ilmu agama serba sedikit....so aku suggest kat korng bace lah novel or tgk lah cite2 yang de islamic value nie...korang dpt ilmu plus dpt pahala...bebel lak nnt tak terbace lak novel aku nie.hehehe

Friday, March 11, 2011

kekasih~


Kasih telah terbina sebuah mahligai
Menjadi tanda Agungnya cinta kita
Kasih telah ku binakan sebuah istana
Menjadi tanda cinta sejati

Megah menghiasi taman kasih kita
Dan diringi haruman firdausi
Dikaulah permaisuri di hati suami
Penyejuk mata penenang di hati

Tapi angin yang mendatang
Bagaikan badai yang melanda
Kau pergi dulu tanpa menunggu ku
Kerna takdir ku relakan jua

Kekasih akan ku pahatkan doa ku
Di dalam lena dan jua jagaku
Kekasih akan ku sirami pusaramu
Dengan cinta sejati

Andai takdir kita bersama lagi
Ku ingin hidup bahgia bersama mu
There was an error in this gadget