Friday, May 27, 2011

Lu Langsi Lu Mati! Mari Tonton KONGSI 2011

agak-agak nya cik ieka terlambat tak follow cerita ini???
lantak lah lambat ke cepat asal tengok kan
filem ni boleh  lah enjoy gak...ganas tapi comel kan
memang sebenarnya cik ieka nak tengok cerita ini masa sibuk keluar wayang tu
tapi tiba-tiba cik ieka punya kaki ini tak boleh gerak bila sebut perkataan ajaib itu "WAYANG"
macam fobia gitu...bukan cik ieka tak pernah masuk wayang...cik ieka pernah masuk cuma seja 2 3 tahun ini cik ieka tak jejak langkah kat sana....ramai cakap tak elok pergi wayang ini...ada cakap hukum haram lah...harus lah
cik ieka tak berani buat pengakuan apa-apa pasal hukum ini.
kene tanya pada yang pakar lah ...siapa yang tahu boleh share dengan cik ieka nanti
bagi cik ieka siapa nak tengok wayang itu perlu memandang berat hal-hal agama ini
jangan kerana cerita yang tak seberapa itu,kita orang islam sanggup tinggal kan hal agama ini
masa zaman cik ieka tengok wayang dulu cik mesty alert hal-hal camni so cik ieka nak share dengan korang 

1.Waktu Tayangan -ini hendak pastikan bahawa adam dan hawa sekalian tidak meninggal kan solat
Sebab dulu cik ieka dengan kawan cik ieka nak tengok cerita...cerita itu memang best tp masa nya dalm kul 7 petang...time itukan orang sibuk sembahyang maghrib kan..so cik ieka mengalah, cik ieka tinggal kan wayang lalu menunaikan solat...cik ieka tak rasa pun menyesal tak dapat tengok cerita itu tapi kita kene pastikan diri kita tak akan menyesal di akhirat nanti

2. Peneman : peneman ke pendamping...hahaha...jangan takut,maksud cik ieka siapa orang yang bersama-sama kita pergi tonton wayang itu...he3...hendak lah kita elak dari menonton dengan orang yang bukan muhrim...yang kaum hawa comel loteh itu pergilah dengan kaum sendiri dan yang kaum adam pun begitu gak,kalau pergi dengan family pun lagi ok kan..sweet gitu~

BONUS bagi kaum hawa yang datang bendera jepun itu...so korang boleh enjoy bila-bila waktu korang nak layan movie kan..he3

kalo lah cik ieka kaya,cik ieka boleh bina pusat beli belah yang besar pastu lengkap dengan surau yang besar,panggung wayang dan shop2 yang comel untuk kaum muslim dam muslimat kita.
diorang boleh beniaga yang penting barang di niaga halal
panggung wayang cik ieka nak buat asing kaum hawa dan kaum adam...ala macam tandas awam itu lelaki dan wanita asing...waktu tayangan tak boleh ada terganggu waktu solat
surau buat besar-besar,jangan macam sekarang kedai dan panggung wayang besar tapi surau kecil dan sempit...nak solat pun tak selesakan.

seandai nya impian ini tercapai boleh lah kita elak masalah social..kalo ada di antara kawan-kawan kita yang kaya itu,korang boleh lah buat shopping mall yang cam islamic ini....sambil-sambil itu beramal kan ~

Thursday, May 26, 2011

..:.. NORA ELENA a.k.a KASIH YANG SUCI ..:..

aku tahu sekarang semua blogger sedang update pasal cerita ini kan lagi perempuan kan macam cik ieka ni yang sedang gila tp tak gila lagi tau...hahaha....ala yang di tayang kan kat tv3 pukul 7 ptg...aku malas nak update pasal sipnopsis nya...korang boleh taip kat google cari sendiri...hahaha...jahat cik ieka ini...ala, lagi pun ramai update pasal drama ini kan kan kan...tapi ni lah aktiviti aku sekarang, pukul 7 je hadap tv tapi sayang lah tv3 tayang pukul 7 time orang sibuk-sibuk nak solat...demi Pencipta Alam ini sanggup aku menolak part2 yang tak dapat tengok tu...ala pe susah tengok balik kat tonton nama pun tonton korang wajib tonton bila-bila masa  lagi..he3...ayat apakah cik ieka taip tue....merapu je...lihat pada komen-komen di laman sosial ni...ramai cakap berbeza dengan novel nya....betul kah begitu?????...ala mana-mana drama/filem di adaptasikan dari novel memang akan berbeza dengan novel...tapi bagi cik ieka novel lagi feeling..he3...jiwang lah tu cik ieka oi...untuk novel KASIH YANG SUCi cik ieka belum ada jodoh nak baca lagi...he3...sebab dah seminggu cari kat kedai buku tak jumpa-jumpa lagi...paling ieka teruja bila dengar sales girl cakap begini

sales girl: kenapa mahu cari itu novel?
cik ieka : tak ada apa lah...saja mahu buat koleksi
sales girl : cam itukah....sudah seminggu ramai cari itu novel...saya ingat ada apa lah lagipun sudah 2 tahun novel itu...sudah mana ada lagi
cik ieka: ye ke?tak apa lah..terima kasih

tak sangka cik ieka sampai begitu sambutan dari peminat drama NORA ELENA dan novel KASIH YANG SUCI....pulak pelakon nya handsome and cun melecun...syabas buat ieka setia nak tengok dan teruja nak beli novel nya....sabtu meronggeng jap pergi kedai buku....SERBUUUUUUUUUUUUUU...hehehe

dengarlah lagu kat blog cik ieka ni...lagu dalam drama nora elana lah...layan jelah cik ieka oi~

Wednesday, May 25, 2011

TERUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sebenarnya tak ada apa yang nak update...tengok blog aku nie asyik sunyi je...he3....cumsa dalam otak dan hati aku nie meronta-ronta nak buat sesuatu yang tak pernah buat lagi...agak-agak pasal apa ek????

TUNGGUUUUUUUUUUUUU

Friday, May 20, 2011

Sedarlah wanita

 Kenapa kamu sanggup menangis hanya disebabkan manusia?. Kenapa kamu sanggup membuatkan fikiranmu pening hanya kerana memikirkan teman lelaki mu?. Kenapa kamu sanggup mengenepikan Syurga hanya untuk Neraka?. Kenapa kamu sanggup tinggalkan pelajaran kamu hanya untuk teman lelaki?. Kenapa kamu sanggup menderhakai ibu bapamu hanya kerana ingin mengikut teman lelaki mu?. Nak menyanyangi manusia tidak salah. Bahkan ianya wajib..Nabi bersabda. "Tidak akan diterima keimanan seseorang daripada kalian, sebelum ia mencintai sesama Muslim sebagaimana Ia mencintai dirinya sendiri". Cintailah mereka dengan penuh kasih sayang. Tetapi cinta kepada Allah adalah melebihi segala2nya!.


p/s:kuat kan hati...berpisah bukan gelap nya dunia tapi cerah nya dunia kerna Allah akan hadirkan mentari untuk mu wanita~
There was an error in this gadget