Friday, May 27, 2011

Lu Langsi Lu Mati! Mari Tonton KONGSI 2011

agak-agak nya cik ieka terlambat tak follow cerita ini???
lantak lah lambat ke cepat asal tengok kan
filem ni boleh  lah enjoy gak...ganas tapi comel kan
memang sebenarnya cik ieka nak tengok cerita ini masa sibuk keluar wayang tu
tapi tiba-tiba cik ieka punya kaki ini tak boleh gerak bila sebut perkataan ajaib itu "WAYANG"
macam fobia gitu...bukan cik ieka tak pernah masuk wayang...cik ieka pernah masuk cuma seja 2 3 tahun ini cik ieka tak jejak langkah kat sana....ramai cakap tak elok pergi wayang ini...ada cakap hukum haram lah...harus lah
cik ieka tak berani buat pengakuan apa-apa pasal hukum ini.
kene tanya pada yang pakar lah ...siapa yang tahu boleh share dengan cik ieka nanti
bagi cik ieka siapa nak tengok wayang itu perlu memandang berat hal-hal agama ini
jangan kerana cerita yang tak seberapa itu,kita orang islam sanggup tinggal kan hal agama ini
masa zaman cik ieka tengok wayang dulu cik mesty alert hal-hal camni so cik ieka nak share dengan korang 

1.Waktu Tayangan -ini hendak pastikan bahawa adam dan hawa sekalian tidak meninggal kan solat
Sebab dulu cik ieka dengan kawan cik ieka nak tengok cerita...cerita itu memang best tp masa nya dalm kul 7 petang...time itukan orang sibuk sembahyang maghrib kan..so cik ieka mengalah, cik ieka tinggal kan wayang lalu menunaikan solat...cik ieka tak rasa pun menyesal tak dapat tengok cerita itu tapi kita kene pastikan diri kita tak akan menyesal di akhirat nanti

2. Peneman : peneman ke pendamping...hahaha...jangan takut,maksud cik ieka siapa orang yang bersama-sama kita pergi tonton wayang itu...he3...hendak lah kita elak dari menonton dengan orang yang bukan muhrim...yang kaum hawa comel loteh itu pergilah dengan kaum sendiri dan yang kaum adam pun begitu gak,kalau pergi dengan family pun lagi ok kan..sweet gitu~

BONUS bagi kaum hawa yang datang bendera jepun itu...so korang boleh enjoy bila-bila waktu korang nak layan movie kan..he3

kalo lah cik ieka kaya,cik ieka boleh bina pusat beli belah yang besar pastu lengkap dengan surau yang besar,panggung wayang dan shop2 yang comel untuk kaum muslim dam muslimat kita.
diorang boleh beniaga yang penting barang di niaga halal
panggung wayang cik ieka nak buat asing kaum hawa dan kaum adam...ala macam tandas awam itu lelaki dan wanita asing...waktu tayangan tak boleh ada terganggu waktu solat
surau buat besar-besar,jangan macam sekarang kedai dan panggung wayang besar tapi surau kecil dan sempit...nak solat pun tak selesakan.

seandai nya impian ini tercapai boleh lah kita elak masalah social..kalo ada di antara kawan-kawan kita yang kaya itu,korang boleh lah buat shopping mall yang cam islamic ini....sambil-sambil itu beramal kan ~

3 comments:

TOPAN_85 said...

sker ngn entri ni.....terbaik...kdng2 kita lupa....keje nk srnok ja...smpi lupa kewajipan kita...hehe

ieka said...

tq...same2 kite ingat mengingati kn..he3

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

There was an error in this gadget